Împletituri în coadă de pește: un look elegant și simplu

Împletituri în coadă de pește

Împletiturile în coadă de pește reprezintă una dintre cele mai versatile și elegante coafuri pe care le poți purta. Indiferent dacă ești în căutarea unei coafuri pentru ocazii speciale sau pur și simplu dorești să adaugi o notă de eleganță aspectului tău de zi cu zi, acest look clasic nu te va dezamăgi. În acest articol vom explora tehnicile de bază pentru realizarea unei împletituri în coadă de pește și vom oferi sfaturi pentru a obține un aspect impecabil și sofisticat.

Ce este o împletitură în coadă de pește?

Împletitura în coadă de pește este o coafură clasică care implică împletirea a două șuvițe de păr pentru a crea un model similar cu solzi de pește. Această coafură este apreciată pentru eleganța sa, dar și pentru simplitatea sa aparentă. Cu puțină practică, poți obține cu ușurință un look sofisticat.

Pregătirea părului

Înainte de a începe să împletești părul în coadă de pește, este important să pregătești părul corespunzător. Iată câteva pași esențiali:

 1. Spală-ți părul: O curățare corespunzătoare este esențială. Folosește un șampon și un balsam potrivite pentru tipul tău de păr. Asigură-te că părul este proaspăt și curat înainte de a începe.
 2. Usucă-ți părul: Folosește un uscător pentru a usca părul până când este umed, dar nu ud. Este mai ușor de lucrat cu părul ușor uscat decât cu părul ud.
 3. Aplică produse pentru protecție și textură: Folosește un spray de protecție termică pentru a-ți proteja părul de căldura plăcii de îndreptat sau a ondulatorului pe care le vei folosi mai târziu. De asemenea, poți aplica un produs de styling pentru a adăuga textură și aderență părului.

Tehnica de bază pentru împletitura în coadă de pește

Iată cum să realizezi o împletitură în coadă de pește elegantă și simplă:

 1. Desparte părul în două: Începe prin a-ți desprinde părul în două secțiuni egale, una pe stânga și alta pe dreapta. Poți folosi o pieptănă sau degetele pentru a face această despărțire.
 2. Preia o șuviță subțire: Din partea exterioară a secțiunii de păr din stânga, preia o șuviță subțire de păr și trec-o peste această secțiune, aducând-o spre partea dreaptă. Ține șuvița cu mâna stângă.
 3. Preia o șuviță subțire din partea dreaptă: Preia o șuviță subțire de păr din partea dreaptă și trec-o peste partea dreaptă a părului, apoi adaug-o la șuvița din stânga, pe care o ții cu mâna stângă.
 4. Repetați: Continuă să alternezi preluarea de șuvițe subțiri din stânga și din dreapta, adăugându-le la secțiunea opusă și asigurându-te că tragi bine fiecare șuviță pentru a menține împletitura strânsă.
 5. Fixează cu o elastică: Când ai ajuns la vârfurile părului, fixează împletitura cu o elastică subțire pentru păr. Asigură-te că este strânsă, dar nu prea strânsă pentru a evita disconfortul.
 6. Potrivește împletitura: Poți trage ușor de șuvițe pentru a crea o împletitură mai voluminoasă și mai desfăcută. Acest lucru va adăuga un aspect mai relaxat și boem coafurii tale.
 7. Fixează cu spray de fixare: Pentru a asigura o fixare mai bună a coafurii, poți aplica un spray de fixare ușor care va menține împletitura în loc pe tot parcursul zilei.

Variante creative de împletitură în coadă de pește

În plus față de împletitura tradițională în coadă de pește, există numeroase variante creative pe care le poți încerca pentru a-ți adăuga personalitate coafurii tale. Iată câteva idei:

 1. Împletitură în coadă de pește încoronată: Realizează o împletitură în coadă de pește pe secțiunea de sus a capului și lasă restul părului liber pentru un look regal.
 2. Împletitură în coadă de pește în stil fishtail waterfall: Acest stil implică adăugarea de șuvițe noi în împletitură pe măsură ce o creezi, dându-i un aspect de „cascadă”.
 3. Împletitură în coadă de pește dublă: Realizează două împletituri în coadă de pește, una pe fiecare parte a capului, pentru un look complex și impresionant.
 4. Împletitură în coadă de pește în formă de coroniță: Împletește două secțiuni de păr și fixează-le în jurul capului pentru a crea o coroniță fermecătoare.

Împletitura în coadă de pește este o coafură elegantă și simplă pe care o poți adapta în funcție de personalitatea și stilul tău. Cu puțină practică și creativitate, poți obține un look impresionant pentru orice ocazie. Așadar, nu ezita să încerci această coafură clasică și să te bucuri de aspectul tău elegant și sofisticat!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*