Pantalonii scurți bărbați: cum să îți alegi modelele potrivite pentru vara aceasta

Pantalonii scurți bărbați

Vara este sezonul preferat al multora dintre noi, iar pantalonii scurți sunt elementul de bază al garderobei pentru zilele călduroase. Cu toate acestea, alegerea pantalonilor scurți potriviți poate fi uneori o sarcină dificilă, dată fiind varietatea de stiluri și materiale disponibile. În acest articol vom explora cum să îți alegi pantalonii scurți potriviți pentru vara aceasta, luând în considerare aspecte precum lungimea, stilul, materialele și modul în care îi poți asorta pentru a crea ținute de vară în tendințe.

 1. Lungimea potrivită

Una dintre primele decizii pe care trebuie să le iei atunci când îți cumperi pantaloni scurți este lungimea acestora. Lungimea pantalonilor scurți poate varia de la modele foarte scurte până la cele care ating genunchii. Alegerea depinde în mare măsură de preferințele personale, dar și de contextul în care urmează să îi porți.

Pantalonii scurți foarte scurți (denumiți și „chino shorts”) sunt potriviți pentru plajă sau pentru activități sportive, precum fotbalul sau voleiul pe plajă. Acești pantaloni sunt confortabili și permit o libertate mare de mișcare, dar nu sunt adecvați pentru situații mai formale sau pentru birou.

Pantalonii scurți cu lungimea la genunchi sunt o opțiune mai versatilă și pot fi purtați într-o varietate de contexte, de la o ieșire la terasă până la o plimbare în oraș. Acest stil clasic este potrivit pentru majoritatea bărbaților și oferă un aspect mai rafinat.

 1. Alege materialele potrivite

Materialele din care sunt fabricați pantalonii scurți au un impact semnificativ asupra confortului și aspectului lor. Pentru vara aceasta, alege materiale ușoare și respirabile, care îți permit să te simți confortabil în zilele călduroase. Iată câteva opțiuni populare:

 • Bumbacul: Pantalonii scurți din bumbac sunt confortabili și potriviti pentru o varietate de activități. Bumbacul permite pielii să respire și absoarbe transpirația.
 • Lenjeria: Pantalonii scurți din lenjerie sunt foarte ușori și oferă o senzație plăcută pe piele. Aceștia sunt perfecti pentru zilele foarte calde.
 • Țesături tehnice: Dacă vrei să îți menții aspectul elegant chiar și în timpul verii, poți opta pentru pantaloni scurți din țesături tehnice, care pot avea proprietăți de uscare rapidă și rezistență la apă.
 1. Alege stilul potrivit

Stilul pantalonilor scurți poate varia considerabil, de la cele simple și clasice la cele mai extravagante sau cu imprimeuri interesante. Alegerea depinde de gusturile personale și de contextul în care vrei să îi porți.

 • Pantalonii scurți chino: Aceștia sunt o opțiune clasică, cu un aspect rafinat și potriviți pentru ocazii mai formale sau pentru birou.
 • Pantalonii scurți cargo: Acești pantaloni scurți au buzunare suplimentare și un aspect mai casual, potrivindu-se mai bine activităților în aer liber sau călătoriilor.
 • Pantalonii scurți cu imprimeuri: Dacă vrei să adaugi o notă de personalitate ținutei tale, poți opta pentru pantaloni scurți cu imprimeuri sau culori vibrante.
 1. Asortează-i în mod corespunzător

Pentru a obține o ținută reușită cu pantaloni scurți, trebuie să îi asortezi corespunzător. Iată câteva sfaturi pentru a face asta:

 • Asortează-i cu o cămașă: Pentru o ținută casual și elegantă, poți purta pantalonii scurți cu o cămașă bine croită. Optează pentru culori care se potrivesc și pentru un look coerent.
 • Poartă încălțăminte potrivită: Alege perechea de încălțăminte potrivită în funcție de context. Pantofii sport sau șlapii sunt potriviți pentru activități de zi cu zi, în timp ce pantofii mai eleganți pot completa o ținută mai formală.
 • Adaugă accesorii: O curea de calitate și câteva accesorii pot completa ținuta. Un ceas elegant sau o pălărie pot adăuga o notă distinctă.
 • Fii atent la culori: Alege culori care se potrivesc între ele și evită combinațiile care sunt prea încărcate. Tonurile neutre, precum alb, negru, bej sau albastru, sunt întotdeauna o alegere sigură.

Alegerea pantalonilor scurți potriviți pentru vara aceasta depinde de preferințele personale și de contextul în care intenționezi să îi porți. Cu o atenție la lungime, materiale, stil și asortare, poți crea ținute de vară în tendințe, care te vor face să te simți confortabil și să arăți bine în zilele călduroase. Nu uita să te bucuri de vară și să te simți bine în pielea ta în orice alegi să porți!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*